Usein Kysyttyjä teknisiä kysymyksiä

Näitä kyselevät hälyttimiä itse asentelevat. Kysymykset liittyvät itseasentajien tyypillisimpiin kytkentäongelmiin.
Kysymys EI OLE LAITEVIOISTA vaan itse asentavien omista vaihtelevista KYTKENTäONGELMISTA.

Mitä eroa on mikroaaltotutkalla ja ultraäänitunnistimella?

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että mikroaaltotutka on hyvä ja ultraäänitunnistin on huono. Ultraäänitunnistin valvoo vain ja ainoastaan ajoneuvon sisätilaa ja aiheuttaa hälytyksen vain ja ainoastaan, jos ajoneuvon sisätilassa havaitaan liikettä. Kaksikenttäinen mikroaaltotunnistin valvoo myös ajoneuvon ympäristöä. Sisempi kenttä säädetään siten, ettei se yllä ajoneuvon ulkopuolelle ja toisella taajuudella toimiva ulompi kenttä säädetään siten, että se yltää sopivasti lasien läpi. Sisempi kenttä laukaisee aina täyshälytyksen ja siitä seuraavat toiminnot (jatkohälytykset, savupatruunat, jne.) Ulompi kenttä toimii varoittaen ikkunoista kurkkijoita ja lasien lääppijöitä ääni- ja valomerkein ja tarvittaessa ohjaa puhemoduulia. Ultraäänitunnistin on varsin hyödyllinen silloin, kun mikroaaltotutka asennetaan esimerkiksi pakettiauton tavaratilan kattoon. Tällöin ultraäänitunnistimen voi laittaa vielä ohjaamon puolelle.


"Entä, jos en kytkisikään ajonestoa?", "Aion jättää ajonestot kytkemättä. Onko siitä haittaa?", "Autossa on jo ajonesto eli sitä en siis tarvitse."

Totta kai siitä on haittaa. Auto voidaan varastaa, jos ajonestoja ei kytketä. Ajoneston kytkeminen on äärimmäisen helppoa ja se vie n. viisi minuuttia per ajonestopiiri. Miksi ihmeessä niin yksinkertainen ja varmimmin autovarkaudelta suojaava kytkentä pitäisi jättää tekemättä. Silloin kannattaa valita valikoimastamme pelkkä keskuslukituksen kauko-ohjauslaite ilman ajonesto-ominaisuutta tai ostaa autoon pelkkä vilkkuledi. Varkaudenestolaitteen suorituskyky perustuu siihen, että se asennetaan oikein. VAT-hyväksytty laite ei ole VAT-hyväksytty, jos ajonestoja ei kytketä.


508D mikroaaltotutkan säätö on hankalaa.

Ei ole. Ohjeissa sanotaan, että toinen säätö vaikuttaa molempien kenttien suuruuteen ja toinen säätö vain toisen kentän suuruuteen. Säädä ensiksi sitä molempiin vaikuttavaa ja sitten vasta sitä, joka vaikuttaa vain toiseen. Säätö onnistuu viidessä minuutissa. Kun säädät tutkaa, niin tarkkaile tutkan LED-merkkivaloja. Ne ovat luotettavia indikaattoreita. MUISTA, että NPC ohittaa liian monta kertaa laukaistun silmukan, joten hälytys ei välttämättä käynnisty, vaikka tutka toimii oikein. Nollaa NPC käyttämällä virrat päällä (käynnistysvirran tunnistusjohdon on oltava oikein kytketty). Lue asennusohje huolellisesti.


Itse asentamani Hornet 742T:n ajonesto ei toimi. Laite on aivan varmasti rikki!

Oletko kytkenyt keltaisen johdon oikein? Oletko mitannut sen? Siinä täytyy olla +12V myös startatessa eli myös silloin, kun käynnistysmoottori pyörii, eikä vain silloin, kun käynnistysvirta on päällä. Yleisin virhe on kytkeä keltainen käynnistysvirran tunnistusjohto lisälaitejohtoon (Acc), josta katoaa +12V käynnistyksen ajaksi. Tarkista ensimmäiseksi suurohmisella yleismittarilla DCV-alueella mitaten, että keltaisessa johdossa pysyy +12V myös startin aikana.


(kaikki merkit) Valet-painike ei toimi. Olen kytkenyt kaikki johdot. Hälytin on aivan varmasti rikki!

Oletko kytkenyt käynnistysvirtaa tarkkailevan johdon oikeaan pisteeseen? Siinä tulee olla +12V silloin, kun virta on kytketty päälle eli mittaristolla palaa merkkivalot ja +12V myös silloin, kun startataan eli starttimoottori pyörii. Siinä on oltava +12V molemmissa tapauksissa. Siinä ei saa olla +12V silloin, kun virta on pois päältä tai virta-avain on lisälaiteasennossa (ACCESSORY, ACC, Acc, acc). Mittaa tämä johto yleismittarilla virta-avaimen kaikilla asennoilla. Valet-painike "ei toimi" tai ohjelmointi ei onnistu, jos tämä johto on kytketty väärin.


Hälyttimen ajonesto ei toimi. Laite on aivan varmasti rikki!

Oletko kytkenyt IGN+ -johdon oikein? Oletko mitannut sen? Siinä täytyy olla +12V myös startatessa eli myös silloin, kun käynnistysmoottori pyörii, eikä vain silloin, kun käynnistysvirta on päällä.


DEI:n hälytin toimii vain keskuslukitsijana ja LED palaa jatkuvasti. Mikähän siinä on vikana?

Ei mikään. Laite on Valet -tilassa. Lue Omistajan opas. Olet todennäköisesti kytkenyt laitteen päälle kauko-ohjaimella, kun ovi on ollut auki (tai ovikytkin rikki) ja sitten yhtä nopeasti pois päältä ja vielä kerran päälle. Useimmat DEI:n hälyttimet saa kätevästi kauko-ohjaimella Valet -tilaan. Valet -tila on palvelijapysäköinti/korjaamotila, jolloin laite toimii vain keskuslukitsijana, mutta hälytinominaisuudet on pois kytketty.

Valet tilasta pääset pois samalla tavalla eli:
Ovi auki, Paina I, Paina II, Paina I. LED sammuu ja laite alkaa toimia normaalisti. Varmista, ettei ovikytkin ole rikki. Jos kuulet päälle kytkettäessä toisen merkkiäänen n. 3 sekunnin kuluttua, on se jonkin silmukan ohitusäänimerkki. Epänormaalissa tilassa oleva silmukka ohitetaan kokonaan, kunnes se palautuu normaalitilaan.


Minulla on autohälytin (muu valmistaja) ja DEI 508D mikroaaltotutka ja puhemoduuli (ja ehkä myös DEI 507T kallistustunnistin). Puhemoduuli toistaa toisinaan varoitusviestiä, vaikka hälytin on pois päältä, kun minulla on tavaratilan tai konepellin luukku auki.

Sinulla on mitä todennäköisemmin kytketty 508D tai 507T luukkukytkimen liitäntään ilman sarjadiodia. Käytä sarjadiodia. Sarjadiodi estää 508D:n tai 507T:n maadoittumisen luukkukytkimen kautta.

1) Jos 508D:n hälytyslähtö maadoitetaan luukkukytkimellä, maadoittuu myös GWA-lähtö. 508D -tutka ja puhemoduuli saavat käyttöjännitteet. Puhemoduuli antaa varoitusääniä, kun mikroaaltotutkan ulommassa kentässä häärätään, vaikka hälytin ei olekaan päällä.
2) Jos 507T:n hälytyslähtö maadoitetaan luukkukytkimellä (konepelti tms. avataan), maadoittuu myös GWA-lähtö ja siten myös mikroaaltotutka ja puhemoduuli saavat käyttöjännitteet. Puhemoduuli antaa varoitusääniä, kun mikroaaltotutkan ulommassa kentässä häärätään, vaikka hälytin ei olekaan päällä. Sarjadiodit 508D:ltä ja 507T:ltä luukkukytkimelle lähtevässä johdossa poistavat tämän ongelman.


Minulla on X-merkkinen autohälytin ja haluan siihen yhtä hienot lisävarusteet kuin DEI:n hälyttimissä on. Käykö teidän kallistustunnistin tai puhemoduuli nykyiseen hälyttimeeni?

Käy, jos osaa kytkeä ne oikein. Lisävarusteiden pakkauksissa on yleisohjeet niiden kytkemiseksi muihin hälyttimiin.

Jatka